OM JOHAN

Johan kommer ursprungligen från Linköping där han inledde sin musikaliska karriär i Johannelunds Gosskör vid 7 års ålder. Körsången har sedan dess följt honom genom hela hans uppväxt.

Som fjortonåring började han dansa och tävla i Bugg. Pardansen ligger fortfarande Johan varmt om hjärtat även om han har lagt tävlingen på hyllan.


På gymnasiet gick han Naturvetenskapliga programmet på Berzeliusskolan i Linköping. Det var under den här tiden han började ta sånglektioner och steg för steg upptäcka musikalens underbara värld. Han har sedan dess regelbundet jobbat med sin sångröst hos olika pedagoger.


Våren 2004 sökte han in till en folkhögskola i skåne, Musikteaterkskolan i Bjärnum. Han blev antagen och i och med det startade en ny riktning i Johans liv på allvar. Efter ett fantastiskt år i Bjärnum följde tre år på Balettakdemiens yrkesutbildning för musikalartister i Göteborg. Sedan dess arbetar han som frilansande artist i hela Sverige och utomlands.


Efter sin utbildning i Göteborg började Johan också att ta modell- och reklamjobb. Han nådde en stor framgång 2014 när han blev det finska kläddesignmärket FRENN:s frontfigur för deras höst- och vinterkollektion 2015.


Under 2015 har Johan också tagit steget till att stå bakom kameran. Hans intresse för fotografering började när en kompis behövde nya CV-bilder.